Mta-türk videolar için tıklayınız.


Soru 1: Hz. Mesih-i Mevudas Birinci Halifesi kimdi, ne zaman doğdu ve ne zaman Halife oldu?

Cevap: Hz. Mevlana Hekim Nuruddin Bervîra. Hicri 1256, Miladi 1841’de doğdu. 27 mayıs 1908’de Halife oldu.

Soru 2: Hz. Mevlana Hekim Nuruddin’inra muhterem babasının ve muhterem annesinin isimlerini söyleyiniz.

Cevap: Muhterem babasının ismi Hafız Gulam Resul Sahip, muhterem annesinin ismi Nur Baht Hanım idi.

Soru 3: Kendisi Beytullah’ı haccetme saadetini ne zaman elde etti?

Cevap: 1865’te.

Soru 4: Kendisi çeşitli ilimler öğrenmek için bir çok yerlere seyahat etmek zorunda kaldı. Birkaç şehrin ismini söyleyiniz.

Cevap: Mekke-i Mükerreme, Medine-i Münevvere, Lahor, Mumbai, Pinddadanhan, Ravalpindi, Rampur, Liknau, Bopal vs.

Soru 5: Kendisi Hz. Mesih-i Mevudas ile mülakat şerefini ilk ne zaman elde etti?

Cevap: 1885’de.

Soru 6: Hz. Mesih-i Mevudas kendisini Sadr Encümen Ahmediye’nin ilk sadırı olarak ne zaman tayin etti?

Cevap: 29 Ocak 1906’da.

Soru 7: Hazret Halifetü’l Mesihi’l Evvel’inra siret ve özgeçmişi ile ilgili ilk hangi kitap derlendi?

Cevap: Mirkatü’l Yakîn Fi Hayatı Nuruddin.

Soru 8: Kendisinin meşhur eserlerini söyleyiniz.

Cevap:

1-       Faslül Hitabil Mukaddemeti Ehlil Kitap

2-       Tasdik Berahini Ahmediye

3-       İptalü Uluhiyyeti Mesih

4-       Nuru’d Din

Soru 9: Hz. Mesih-i Mevud’unas kendisiyle ilgili herhangi bir şiirini söyleyiniz.

Cevap:

“Milletin her ferdi Nuruddin gibi olsa ne güzel olur.

Ama bu ancak, her kalp yakin nuruyla dolduğu zaman olabilir.”

Soru 10: Kendisinin itaati ile ilgili Hz. Mesih-i Mevudas ne buyurdu?

Cevap:

“O, her işinde, nabzın teneffüs hareketini izlediği gibi beni izliyor.”[1]

Soru 11: Hz. Halifetü’l Mesihi’l Evvel, Beytü’l Mal şubesini müstakil olarak ne zaman kurdu?

Cevap: 30 Mayıs 1908’de.

Soru 12: Talimü’l İslam lisesinin yurdunun temeli ne zaman ve kim tarafından atıldı?

Cevap: Hz. Halifetü’l Mesihi’l Evvel tarafından 1910’da atıldı.

Soru 13: Hz. Halifetü’l Mesihi’l Evvel ne zaman vefat etti?

Cevap: 13 Mart 1914

Soru 14: Birinci hilafet döneminin önemli birkaç icraatını söyleyiniz.

Cevap:

ü  Cemaat mübelliğlerinin düzenli olarak tayin edilmesi. (Birinci düzenli mübelliğ Hz. Çodrî Fetih Muhammed idi. Kendisi Avrupa’ya gönderildi.)

ü  Beytü’l Mal’ın kurulması

ü  Misafirhanenin düzenli sisteme sokulması

ü  Nur ve Elhak gazetelerinin yayına başlaması. (Nur gazetesi Sihlere ve Elhak gazetesi Hindulara tebliğ için başladı)

ü  Ahmediye medresesinin kurulması

ü  Kadiyan’da halk kütüphanesi kurulması

Soru 15: El-Fazl günlük gazetesinin yayınına ne zaman başlandı ve ilk editörü kimdi?

Cevap: 18 Haziran 1913’de Hz. Sahipzade Mirza Beşirüddin Mahmud Ahmedra Sahib’in yönetiminde başladı.  Başlangıçta haftalık idi. Daha sonra 3 günde bir ve 8 mart 1935’de günlük olarak yayınlanmaya başladı.

Soru 16: Hz. Halifetü’l Mesihi’l Evvel’in Kuran tefsiri hangi isimle yayınlandı?

Cevap: Hakaikü’l Kuran ismiyle yayınlandı.

 


[1] Ayna-yı Kemalat-ı İslam

Sosyal Medyamız

Ahmediyet'e Davet

Multimedya

Dergimiz 20 sayısı

Müslümanlar için Ahmediye Cemaati'nin fedakarlıkları

Kur'an Meali

Cemaatimiz tarafından hazırlanan İkinci Kuran Mealimiz Yayında

Her Sureden önce açıklaması, Arapçası ve Türkçesi aynı hizada, Geniş indeks, Geniş Dipnotlar

Kitap

Downloads: 120

Müslüman Ahmediye Cemaati’nin kuruluşunun 100. Yıldönümü dolayısıyla; Kelime-i şahadet getirmelerinden dolayı "suçlanan" ve ağır e...

Video

Ses-mp3

Namaz Vakitleri

Bölge :

Üyelere Özel Hediye Kitap

Duyurular

Bu gece özellikle dünyanın batısı, dansla meşgulken, alkol tüketirken ve heyecanlanırken, biz yeni yılda O’nun emirlerine itaat duygusunu koruyarak, inancımızı geliştireceğize ve bütün davranışlarımızı Allah’ın emirleri doğrultusunda şekillendireceğimize, Allah’ın huzurunda söz vermeliyiz.

Allah’ın varlığı konusunu bir tarafa koyarsak, Kurtuluş sorusu belki de üzerinde durulması gereken en önemli konudur. Gerçek Kurtuluş nedir? İlahi Adalet ile birlikte orijinal günah ve reenkarnasyon kavramı gibi yanılgılar doğuran keyfi tanımları nedeniyle “Kurtuluş” konusu karışık bir hal aldı ve önemi anlaşılamadı. Öte yandan İslam, konu hakkında aslında tutarlı ve rasyonel bir anlayış sunuyor. Diğer taraftan günümüz dünyasında karşılaşılan sorunlara yer veren:

-          Dünyevi sıkıntılardan necat mümkün müdür?

-          İbtila ve azabın farkınedir?

-          Günahtan tamamen kurtulmak; necat bulmak mümkün müdür?

-          Günaha olan meyilden kurtulmak mümkün müdür?

-          Necata doğru ilerliyor olmanın belirtileri nelerdir?

Sorularına da bu kitabımızda cevap bulacaksınız.

 

Kitap için tıklayın

Namaza yeni başlayacaksanız, veya zaten kılıyorsanız,

bilmeniz gerekenleri bulacağınız bölümümüz açıldı.

TIKLAYIN...

Bu kitap, manevi arayış içindekiler için ilmi gerçekleri çok pratik ve herkesin anlayabileceği bir dille anlatan ve manevi yolculuğunuza rehberlik vasfı olan bir kitaptır. Ahmediye Cemaati’nin İkinci Halifesi olan kitabın sahibi Hz. Mirza Beşiruddin Mahmud Ahmed, kitabında konunun ehemniyetini şu sözlerle dile getirmiştir:

“Bu öyle bir konudur ki her insanın aklına gelir, kalbini gıdıklar. Birçok insan bunu bana sormuş ve varsa bir reçete talep etmiştir. Soru şudur;

“İnsan hangi yöntemlerle kötülükten arınabilir, iyilikleri cezp edebilir? “

Genellikle verilen cevap. “İyilik yap işte, kötülüklerden de sakın” şeklindedir. Ama herkesin çok iyi bildiği gibi birçok insan “biz Kûr’ân-ı Kerîm’i okuduk, hadis kitaplarını ezberledik, Vâdedilen Mesih’in yazdığı kitapları da okuduk ama tam olarak günahtan arınmış, iyilikleri cezp etmiş sayılamayız. Şimdi söyleyin; bizim ilacımız nedir?” diyorlar.”

Umarız manevi yolculuğunuzda yolunuzu aydınlatmaya vesile olur.

Kitap için tıklayın

Bir sonraki yemeğin nereden geleceğini 1 milyar kişi bugün merak ediyor, hatta güvenli içme suyu, uygun barınak, tıbbi yardımı da. 1 milyar kişi herhangi bir umut olmadan mücadele ederek bekliyor. Humanity First Yoksul insanların yoksulluğunu azaltmak için Afrika, Asya ve Latin Amerika bölgelerinde genelinde çalışıyor. Bu ay, yardımına ihtiyacım var, diyor...

Haydi yardım elini uzatın:

Fazal Ahmad is fundraising on JustGiving for Humanity First

 

Berakat-üd Dua

Yazan: Mirza Gulam Ahmed

Aligarh Müslim Üniversitesi’nin kurucusu Sir Seyyid Ahmed Han, Hindistan’daki Müslümanların çok önemli bir lideriydi. O, yeryüzünde meydana gelen her olayın kaza ve kadere tabi olarak gerçekleştiğine inanmaktaydı. Başka bir ifadeyle onun düşüncesine göre; Yüce Allahccher şeyi önceden tayin ettiği için, dua eden bir kimse, ettiği duanın sevabını ancak ahiret yaşamında bulacaktır ve dua vasıtasıyla bu dünyada bir değişiklik yaratmak mümkün değildir.

Berekâtü’d Dua, Müslüman Ahmediye Cemaatinin kurucusu Vadedilen Mesih ve Mehdi Hz. Mirza Gulam Ahmed Kadiyani’ninas, Sir Seyyid Ahmed Han’ın yukarıda beyan edilen inancını reddetmek üzere kaleme aldığı eseridir. Eser ilk olarak Kadiyan’da bulunan Riyaz-ı Hind Matbaasında, Hicri 1310 senesinin mübarek Ramazan ayında yayınlanmıştır. Kitap için tıklayın...


Namaz

Namaz nedir?

·     Namaz, bir kimsenin ihtiyaçlarını gidermesi için, tevazu ve acz ile Allah'ıncc huzurunda, O'na boyun eğmesidir.

·     Namaz,  Allah'acc karşı duyulan aşk, O'nun korkusu keza kalbin onun zikri ile meşguliyetidir.

·     Namaz bir insanın, O olmadan gerçekten hayat bulamayacağı ve de emniyet ile mutluluk yollarına erişemeyeceği, yüce şanlı Rabbinecc hitaben yalvarışıdır.

·     Namaz en yüce düzeyde bir ibadettir.

·     Namaz sadece bedeni bir durum ve hareket değildir. Farklı namaz hareketleri saygı, tevazu ve aczin göstergeleridir.

·     Namaz, günahtan uzaklaşmanın bir aracıdır. Hiçbir yol insanı, namazdaki kadar Allah'acc yakın kılmaz.

·     Namaz, ibadette bulunan bir kimsenin takvasının etkin bir ölçütüdür.

·     Yüce Allah'ıncc  lütfu ancak namaz yoluyla elde edilir. Kitap için tıklayın...

Suriye'ye Humanity First ile yardım ulaştırın

Humanity First Web sayfası için tıklayın.

Galerimiz Resimler