Son Dakika
5. Halifetü’l Mesih Mirza Masrur Ahmed, Eydehullahü Teâlâ binasrihil Aziz (Allah Teâlâ Aziz yardımıyla onu desteklesin), 18 Nisan 2025 tarihinde yaptığı Cuma hutbesinde, Pakistan’daki Ahmedilere yönelik son düşmanca saldırı dalgası münasebetiyle, dualara teşvikte bulunarak şöyle buyurdu:
Şu anda Pakistan’daki Ahmediler için de özellikle dua çağrısında bulunmak istiyorum. Pakistanlı Ahmediler de kendileri için dua etsinler ve daha önce söylediğim gibi, salavat getirmeye yönelsinler ve iki yüz defa okusunlar:
سُبْحَانَ الله وَبِحَمْدِهِ سُبْحَانَ اللهِ الْعَظِيمِ اَللّٰھُمَّ صَلِّ عَلٰی مُحَمَّدٍ وَّآلِ مُحَمَّدٍ
(Sübhanallahi ve bihamdihi sübhanallahil azim. Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed).
Şu anda bu konuya olabildiğince dikkat gösterilmelidir. Eğer duanın hakkını vererek dualara yönelirsek, işte o zaman başarıya ulaşırız… Gösterilmesi gereken dikkat gösterilmiyor. …Bizim silahımız sadece dualardır, ben bunu birçok kez vurguladım. Hz. Mesih-i Mev’ud Aleyhisselam’ın alıntılarını sundum. …Başarımızın çözümü dualardır. Allah Teâlâ herkesi buna muvaffak kılsın ve bizler duanın hakkını verenlerden olalım.
Bugün Karaçi’de bir olay da yaşandı. Haydutlar, teröristler, İslam adına hareket ettiğini iddia eden ama aslında teröristler, mescidimize saldırdılar ve bir Ahmedi kardeşimizi de şehit ettiler. اِنَّا لِلّٰهِ وَاِنَّآ اِلَيْهِ رَاجِعُوْنَ (İnna lillahi ve inna ileyhi raciun).
Bunun tüm detayları henüz gelmedi. Detaylar geldiğinde inşallah açıklanacaktır. Allah Teâlâ o zalimlerin yakalanması için tez zamanda imkanlar yaratsın.
Basın Bülteni:
Karaçi’deki Ahmediye Binasının dışında toplanan öfkeli kalabalığın vahşi saldırısı sonucu bir Ahmedi olan Laik Ahmed Çima can verdi. Cuma ibadeti için yerel Ahmediler her zamanki gibi toplandılar. Öfkeli bir kalabalık camiyi kuşattı. Ahmedilere yönelik ölümcül saldırılar, camilere, mezarlara yönelik sürekli saygısızlık ve Ahmedilere karşı asılsız davalar nedeniyle aziz vatanımızın adı dünya kamuoyunda lekelenmektedir: Cemaat-i Ahmediye Sözcüsü
Çenab Nagar: (Basın Bülteni)
Bugün 18 Nisan’da, Peredi Polis Merkezi sınırları içinde bulunan Karaçi’deki Ahmediye Binasının dışında, 46 yaşındaki bir Ahmedi olan Laik Ahmed Çima, bir kalabalık tarafından vahşice saldırıya uğramış ve bunun sonucunda olay yerinde hayatını kaybetmiştir. Detaylara göre, yerel Ahmediler her zamanki gibi Cuma namazı için Ahmedi camisinde toplanmışlardı. Bu sırada, Tahrik-i Lebbeyk’e bağlı bir grup fanatik, Ahmediye camisini kuşatarak slogan atmaya başladı. Bu esnada, camiden yaklaşık 150 metre uzakta bulunan Laik Ahmed Çima Bey, öfkeli kalabalık tarafından tanınmış ve tuğla ve sopalarla saldırıya uğramıştır. Vahşi saldırı sonucunda olay yerinde hayatını kaybetmiştir. 46 yaşındaydı. Geride iki eş, üç oğul ve dört kız çocuğu bırakmıştır.
Pakistan Cemaat-i Ahmediye Sözcüsü Amir Mahmud, Cuma günü öfkeli bir kalabalığın acımasız saldırısı sonucu Laik Ahmed Çima Bey’in öldürülmesinden duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek bu olayı şiddetle kınadı. Kendisi, Pakistan toplumunda Ahmedilere karşı sürekli nefret yayıldığını ve Ahmedilerin öldürülmesi için açıkça fetvalar verildiğini belirtti. Son birkaç aydır Tahrik-i Lebbeyk’in fitneci unsurları Ahmedi camilerini kuşatmakta ve yönetim, onların anlamsız talepleri üzerine, dört duvar arasında ibadet eden Ahmediler hakkında davalar açarak onları sebepsiz yere tutuklamaktadır. Hatırlanacağı üzere, söz konusu Karaçi’deki Ahmediye camisine daha önce 2 Şubat 2023 ve 4 Eylül 2023 tarihlerinde de fitneci unsurlar saldırmış ve minarelerini yıkmışlardı. Cemaat-i Ahmediye Sözcüsü, Pakistan Anayasası’nın 20. maddesinin vatandaşların dini özgürlüğünü tanıdığını ve güvence altına aldığını ifade etti. Sözcü, vatansever Ahmedilere karşı bu tür sürekli ve çirkin eylemlerin, aziz vatanın itibarını dünya kamuoyunda zedelediğini söyledi. Dinin kutsal adı altında, menfur çıkarlar uğruna fitneci unsurlar Pakistan’daki Ahmedilere karşı eylemlerini yoğunlaştırmakta ve yönetim Ahmedileri korumakta başarısız görünmektedir. Sözcü, yetkililerden Laik Ahmed Çima Bey’in katillerinin derhal yakalanarak hukuka uygun şekilde cezalandırılmasını talep etti.